Besplatna dostava iznad 70€.
Naslovna » Blog » Helena za Look Book

Helena za Look Book

Podijeli:

Naša Helena dala je intervju za lifestyle portal Look Book..

 

Plant-based recepti by influencerica Helena Malogorski

Plant-based prehrana ili prehrana temeljena na biljnoj osnovi (u sebi krije i veganstvo i vegetarijanstvo) u posljednje je vrijeme top tema naše svakodnevnice. Prehrambeni trend koji podrazumijeva viši udio hrane biljnog podrijetla i niži udio hrane životinjskog podrijetla već 20 godina prakticira Helena Malogorski na čijem Instagramu više od 30 tisuća pratitelja može pronaći razne delicije i preporuke kako iskoristiti biljke na najbolji način – za sebe i planet.

Helena je marketinška stručnjakinja, entuzijastica, influencerica, pobornica zdrave hrane i zdravog lifestyle-a te nam je kao takva bila savršena sugovornica o ovoj aktualnoj temi koju ona uistinu živi svaki dan. Mi smo bili u potrazi za plant-based stvarnom pričom, ali i  – s obzirom na back to school i back to work razdoblje, za plant-based receptima koji podižu koncentraciju i daju energiju.

Biljna prehrana iz prve ruke

Helena Malogorski rođena je u Berlinu, gdje je s obitelji živjela prvih nekoliko godina svog života. Kaže kako joj je odrastanje u velegradu svakako proširilo horizonte, omogućilo upoznavanje različitih kultura – što je uvelike utjecalo i na njezin odgoj, današnji put i način života.
Početkom 90-ih Helena se s obitelji vratila se u Hrvatsku, gdje nastavlja školovanje – osnovnu i srednju ekonomsku završava u Sisku te Ekonomski fakultet u Zagrebu. Iako je mnogo na putu zbog edukacija – London joj je stalno odredište, a Tel Aviv visoko na bucket listi- i u potrazi za najboljim i raznovrsnim biljnim sastojcima svjetskih kuhinja, dom joj je u Sisku gdje je i baza njezine obiteljske firme GEN za proizvodnju dodataka prehrani koju uspješno vodi s mamom Mirjanom.

Kako si i kada otkrila da je prehrana na biljnoj bazi nešto što ti baš treba?

Škola, društvo i pubertet definitivno je najljepše razdoblje, ali u tim godinama zaista ne razmišljamo što unosimo u svoj organizam: jedemo prerađenu hranu, fast food, slatkiše, pijemo kave, sokove s previše šećera.. A sve će se to prije ili kasnije odraziti na naše zdravlje. Upravo se to dogodilo i meni pa početkom fakulteta započinju želučani problemi, problemi sa sinusima, bubrežni kamenci, nedostatak energije te posljedično tjeskoba i anksioznost. Prva pomoć je bila mama, koja je vrsni poznavatelj ljekovitog bilja i koja mi je svojim savjetima jako pomogla u inicijalnoj fazi.
No, kako sam inače osoba koja smatra da je svaki problem prikriveni blagoslov, i u to sam se uvjerila nebrojeno puta, shvatila sam da iz te situacije moram izvući ono najbolje. Krenula sam s prehranom po krvnim grupama, izbacila većinu životinjskih namirnica te prešla na biljnu hranu. Nakon završenog diplomskog, upisujem postdiplomski studij na Ekonomskom fakultetu, gdje u završnom radu spajam marketing i ekološku hranu – dva usko povezana područja koja trenutno imaju ogroman utjecaj u prehrambenom svijetu.  Dakle, da nije bilo navedenih tegoba, danas vjerojatno ne bih radila posao koji radim – a to je pomaganje ljudima da promijene svoje životne navike i da se vrate na pravi put, a sve putem holističkog pristupa životu“.

Cijeli tekst pročitaj ovdje:https://lookbook.hr/plant-based-prehrana-iz-prve-ruke-helena-malogorski