Besplatna BOXNOW dostava.
Naslovna » Opći uvjeti korištenja web stranice

Opći uvjeti korištenja web stranice

Opće odredbe i definicije

Stranice www.gen.hr u vlasništvu su tvrtke Gen d.o.o. sa sjedištem u Sisku, Staro Pračno 1, OIB 90803403152. Za vrijeme korištenja web stranica, uključujući i web trgovinu, primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni.

Korisnik znači svaka osoba, pravna ili fizička, koja pristupa web stranicama. Pojam korisnik uključuje i registriranog korisnika. Registrirani korisnik znači svaku potpuno poslovno sposobnu osobu, pravnu ili fizičku, koja se registrirala za korištenje usluga web trgovine na web stranicama.

Pristupom web stranicama i web trgovini te njihovim korištenjem svaki korisnik ili registrirani korisnik obvezuje se poštivati ove Uvjete korištenja i pristaje na primjenu njihovih odredbi.

ONLINE RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA:

Ovim Vas putem obavještavamo da je, temeljem Uredbe (EU) br. 524/2013. o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, od dana, 15. veljače 2016. godine, Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS) započela s radom. Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS: http://ec.europa.eu/odr.

Korisnički račun

Korisnik se može, ali i ne mora, registrirati na web stranicama tvrtke Gen d.o.o. Registracija omogućava praćenje statusa vaših narudžbi. Korisnik tijekom registracije (ili kupnje kao “gost”) mora dati svoju kontakt e-mail adresu. Nije dozvoljeno korištenje neispravnih ili tuđih e-mail adresa, impersonizacija druge osobe i/ili organizacije ili bilo kakvo drugačije navođenje na krivi izvor sadržaja i komunikacije- bilo da se radi o registriranom korisniku ili gostu. Korisnik je u cjelosti odgovoran za povjerljivost svog korisničkog računa tj. čuvanje korisničkog imena, lozinke i ostalih osobnih podataka te za ograničeni pristup svom računalu i korisničkom računu. Korisnik je odgovoran za sve radnje povezane s korištenjem svog korisničkog imena i lozinke.

Ograničenja korištenja i odgovornosti

Korisnik se obvezuje da neće koristiti web stanice za sadržaje koji šire mržnju i rasnu netrpeljivost, povređuju prava i interese trećih osoba ili unose ili distribuiraju bilo kakav nelegalan software, uključujući ali se ne ograničavajući na viruse, spyware, trojane, ili slično.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe isključivo uz izričiti pristanak tvrtke Gen d.o.o.

Korištenjem sadržaja ovih web stranica korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja web stranica te prihvaća i koristiti sadržaj web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Gen d.o.o. u potpunosti se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati zbog uporabe ovih web stranica.

Gen d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja web stranica bez prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena. Gen d.o.o. neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz nedostupnosti web stranica zbog bilo kakvih tehničkih razloga.

Gen d.o.o. zadržava pravo promjene asortimana i cijena svojih proizvoda i usluga.

Uvjeti prodaje

Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

Korisnik kupuje proizvode u web trgovini na način da ih odabere temeljem slike i osnovnog opisa proizvoda. Narudžba proizvoda vrši se elektronskim putem, dodavanjem proizvoda u košaricu. Proizvod se smatra naručenim kad je dovršen cjelokupan postupak narudžbe.

Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Cijena dostave obračunava se na kraju postupka narudžbe tj. obračuna.

Pravo na raskid ugovora (Zakon o zaštiti potrošača)
Članak 45.
(1) Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od sedam radnih dana.
(2) U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona.
(3) U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.
 
Isključenje prava na raskid ugovora (Zakon o zaštiti potrošača)
Članak 49.
Osim ako stranke nisu drukčije ugovorile, potrošač nema pravo na raskid na temelju članka 45. i 46. ovoga Zakona ako je riječ o ugovoru:
– o pružanju usluge, ako je pružanje usluge, uz izričit pristanak potrošača, započelo prije isteka roka u kojem je potrošač imao pravo tražiti raskid ugovora,
– o prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu,
– o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju,
– o prodaji audio ili videozapisa te računalnih programa koje je potrošač otpakirao,
– o prodaji novina, periodičnih publikacija i magazina
– o igrama na sreću.

Plaćanje

Plaćanje u našoj web trgovini možete izvršiti na nekoliko načina:

  • Pouzećem
  • Net bankingom – u ovom slučaju Vam šaljemo podatke za uplatu na Vašu e-mail adresu.
  • Karticama – Visa, Mastercard, Diners i American Express. Plaćanje na više rata odobravamo na Amex kartice do 6 rata i Diners kartice do 12 rata.
  • PayPal-om

Povrat proizvoda i reklamacije

Svi proizvodi su prije predaje dostavljačima detaljno pregledani i u ispravnom stanju isporučeni.

Kupac ima pravo na povrat robe u slijedećim slučajevima:

– isporuka robe koja nije naručena;

– isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja su nastala u transportu.

Nakon primitka pošiljku obavezno raspakirajte i pregledajte, te ukoliko primijetite oštećenja nastala u transportu ili ako sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi ili Vam je isporučena roba kojoj je istekao rok trajanja, niste dužni preuzeti pošiljku, već ju vratite dostavljaču i odmah nas obavijestite o tome. Dostavljač će nam vratiti oštećenu pošiljku, a vama će biti poslana nova pošiljka, na naš trošak. Pogrešno naručenu robu ne zamjenjujemo.

Slika koja ilustrira proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda te kupac ne može reklamirati ovaj segment, jer se zbog transporta može primjeniti i druga ambalaža.

Dostava

Dostavu vrši GLS, a obračunava se u zadnjem koraku kupnje. Dostava za Hrvatsku iznosi:

– Do 2KG: 25,00kn

– 2-5 KG: 28,00kn

– 5-10 KG: 33,00kn

Nakon zaprimanja vaše narudžbe i detaljne kontrole ispravnosti robe, naručenu robu isporučujemo u roku 24 sata (izuzev otoka i dubrovačkog područja, cca 48h). Ukoliko zbog nekog razloga nismo u mogućnosti izvršiti isporuku naručene robe, obavijestit ćemo vas putem e-maila i/ili telefonski.Dostavu vrsimo i izvan RH prema dogovoru.

Napominjemo da se u slučaju povrata paketa na našu adresu, dostava obračunava kupcu u, i to u oba smjera. U slučaju da niste prisutni na adresi dostave, Vaša je odgovornost preuzeti paket u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba (Gls).

VAŽNO!

Ukoliko Vam paket ne stigne u roku od 5 radnih dana od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena, Vaša je dužnost da nas kontaktirate kako bismo Vam poslali potvrdu o slanju s kojom u Vašem lokalnom Overseas Express ili GLS (kurir) možete provjeriti što se desilo s pošiljkom.

Ukoliko ne preuzmete paket u određenom vremenskom periodu bez obzira na razloge nepreuzimanja (uključujući i nedobivanja obavijesti o prispjeću pošiljke u poštanski sandučić) i paket bude vraćen pošiljatelju, zadržavamo pravo da naplatimo troškove povrata paketa i troškove ponovnog slanja paketa na željenu adresu.

Zaštita, prikupljanje i korištenje osobnih podataka

Gen d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Gen d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Ova web stranica omogućava registraciju korisnika i kupnju u online web trgovini pa u tu svrhu prikuplja osobne podatke korisnika / posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja ove web stranice za dodatne informacije pročitate Opće uvjete zaštite osobnih podataka te informacije o kolačićima koji se koriste na ovim web stranicama.

Izmjene uvjeta korištenja

Gen d.o.o. zadržava pravo izmijena ovih Uvjeta korištenja bez prethodne najave. Korisnici su dužni prilikom svakog korištenja web stranica, uključujući web trgovinu, provjeriti važeće Uvjete korištenja koji su objavljeni na web stranicama.

Korisnici su dužni prilikom svakog korištenja web stranica provjeriti važeće Opće uvjete korištenja objavljene na stranici.

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Naše proizvode moguće je kupovati karticama American Express, Diners, MasterCard i Visa.

Za autorizaciju i naplatu kreditnih kartica koristimo WSPAY sustav za autorizaciju kartica koji osigurava tajnost i sigurnost vaših podataka. WSPAY sustav koristi najviše standarde zaštite i privatnosti podataka, Secure Socket Layer (SSL) sigurnosni protokol s 128 bitnom enkripcijom podataka, a brojevi kartice ne čuvaju se unutar sustava.

Djelatnici i partneri Gen d.o.o. niti u jednom trenutku nemaju pristup broju vaše kreditne kartice.

Sigurnost kartičnog plaćanja osigurana je putem:

American Express – Jamstvo sigurne online kupnje American Express – Jamstvo sigurne online kupnje
MasterCard SecureCode MasterCard SecureCode
Verified by Visa Verified by Visa