Besplatna BOXNOW dostava.
Naslovna » Uvjeti zaštite osobnih podataka

Uvjeti zaštite osobnih podataka

Opći uvjeti zaštite osobnih podataka temelje se na odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU 2016/679 (General Data Protection Regulation – GDPR) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) te korisnicima ovih web stranica pružaju informacije o načinu prikupljanja, korištenja, zaštite, ispravaka i brisanja njihovih osobnih informacija. Poveznica za uvjete zaštite osobnih podataka dostupna je na naslovnici i svakoj pod-stranici ovih web stranica.

Osobni podaci korisnika

U ovim uvjetima zaštite osobnih podataka pojam ‘osobni podatak’ podrazumijeva svaki podatak temeljem kojeg se korisnik može identificirati: ime i prezime, datum rođenja, e-mail adresa, poštanska adresa, telefonski broj, IP adresa i sl. podaci.

Ove web stranice pružaju mogućnost registracije korisnika i kupnju proizvoda ponuđenih u web trgovinu, neovisno o tome da li je kupac registrirani korisnik ili gost.

Osobni podaci korisnika koje ova web stranica / trgovina tijekom registracije korisnika prikuplja i bilježi su:

  • ime i prezime
  • korisničko ime / nadimak
  • e-mail adresa
  • datum registracije
  • datum posljednjeg posjeta
  • lozinka za pristup

Podaci prikupljeni tijekom registracije korisnika neophodni su za pristup radnjama rezerviranim samo za registrirane korisnike – kupnji proizvoda u web trgovini kad je registracija preduvjet za tu radnju i uređivanje profila korisnika.

Tijekom kupnje u web trgovini prikupljaju se, uz iznad navedene primarne osobne podatke korisnika, i dodatni osobni podaci:

  • poštanska adresa
  • adresa za izdavanje računa
  • adresa za dostavu narudžbe
  • željeni način plaćanja

Dodatni osobni podaci korisnika prikupljeni tijekom kupnje u web trgovini neophodni su za završetak postupka naručivanja, pripremu dostave naručenih proizvoda, izdavanje računa, slanje narudžbe, pružanje uvida u prethodne narudžbe korisnika, sadržaj i status aktualne narudžbe, omogućavanje izmjena osobnih podataka te obavještavanje korisnika o statusu i izmjenama web narudžbe.

Korisnik u svakom trenutku može imati uvid u njegove osobne podatke prikupljene na web stranici te zatražiti brisanje svog korisničkog računa / profila. Korisnik može uređivati svoj profil putem web poveznice / linka dostupnog samo registriranim korisnicima nakon prijave na web stranicu.

Kolačići na web stranici

Ova web stranica koristi kolačiće za upravljanje autentifikacijom, navigacijom i drugim funkcijama te dijeli informacije s trećem stranama čije aplikacije koristi.

Molimo da prije korištenja web stranice pročitate informacije o vrsti kolačića, njihovoj svrsi i mogućnostima brisanja na stranici s informacijama o kolačićima.

Ova web stranica ne dijeli vaše osobne informacije s autorima kolačića trećih strana niti direktno koristi kolačiće trećih strana.

Marketing putem e-mail poruka / newslettera

Korisnici web stranice preusmjeravaja se putem posebne web poveznice / linka na vanjsku web stranicu koja omogućava prijavu za primanje marketing poruka i obavijesti putem newslettera u besplatno dostupnom MailChimp sustavu.

Marketing poruke i e-mail obavijesti šalju se isključivo korisnicima koji su dali privolu tj. izrazili želju za primanjem tih poruka i koji u svakom trenutku mogu ukloniti svoju e-mail adresu s popisa primatelja te zatražiti potpuno brisanje svojih osobnih podataka iz newsletter sustava.

Poveznice / linkovi trećih strana

U nekim sadržajima ovih web stranica objavljene su web poveznice / linkovi za treće strane tj. njihove web stranice. Nastojimo pažljivo odabrati web stranice na koje upućujemo korisnika, vodeći računa da one budu relevantnog i kvalitetnog sadržaja, no ne možemo dati nikakva jamstva u pogledu zaštite osobnih podataka na tim stranicama, niti preuzeti bilo kakvu odgovornost za sadržaj tih stranica.

Ovi uvjeti zaštite osobnih podataka odnose se isključivo na ove web stranice. Web stranice trećih strana imaju svoje neovisne uvjete zaštite osobnih podataka te je obveza korisnika upoznati se s njima prilikom posjete tim web stranicama.

Kako se koriste prikupljeni osobni podaci

Vaše podatke koristimo kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo prilikom korištenja ovih web stranica i naših usluga.

Podaci prikupljeni od neregistriranih korisnika / gostiju koriste se za autentifikaciju, prikupljanje anonimnih statističkih podataka i poboljšanje usluga koje web stranica pruža. Podaci prikupljeni od registriranih korisnika koriste se za pružanje usluga rezerviranih samo za registrirane korisnike kao npr. kupnju proizvoda u web trgovini, organizaciju dostave narudžbe, izdavanje računa, pristup arhivi prethodnih narudžbi i omogućavanje uređivanja / izmjena podataka u profilu korisnika ili potpuno brisanje profila.

Prikupljeni osobni podaci ne koriste se ni u kakvu drugu svrhu. Osobne podatke korisnika ne dijelimo s trećim stranama niti ih prodajemo trećim stranama.

Zaštita osobnih informacija

Ova web stranica temelji se na Joomla CMS besplatnom sustavu za upravljanje sadržajima web stranica. U stvaranju ovog sustava sudjeluje puno volontera koji nastoje sustav održati sigurnim te se sustav stalno razvija u formi njegovih novijih i sigurnijih verzija. Nove verzije sustava pružaju veću zaštitu i sigurnost web stranica, uključujući podatke korisnika te stoga redovno nadograđujemo sustav sa svakom novoobjavljenom Joomla CMS verzijom.

Korisnički računi / profili korisnika zaštićeni su lozinkom koju odabire sam korisnik.

U slučaju zaboravljene lozinke i nemogućnosti ulaska u sučelje za uređivanje osobnih podataka, korisnik u svakom trenutku može zatražiti kreiranje nove lozinke. Korisnik je jedini odgovoran za sigurno čuvanje svoje lozinke i ne bi ju smio davati drugim osobama.

Postupak u slučaju neovlaštenog pristupa osobnim podacima

Vlasnik web stranica vodi računa o i odgovoran je za ažurnost Joomla CMS verzije web stranica kako bi se osigurala sigurnost prikupljenih osobnih podataka i spriječio sigurnosni upad i zlouporaba osobnih podataka korisnika.

U slučaju sigurnosnog upada koji bi dopustio neovlašteni pristup osobnim podacima korisnika, vlasnik web stranica će sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) sve korisnike i Agenciju za zaštitu osobnih podataka (AZOP) koja je nadležna za nadzor primjene ove Uredbe obavijestiti o neovlaštenom upadu u zakonskom roku od 72 sata.

Izmjene uvjeta zaštite osobnih podataka

Ovi uvjeti zaštite osobnih podataka odnose se samo na podatke prikupljene na ovoj web stranici a ne na osobne podatke prikupljene izvan nje.

GEN d.o. zadržava pravo izmjene ovih uvjeta zaštite privatnosti bez prethodne najave.

Izmjene će biti objavljene na samoj web stranici. Preporučamo svim korisnicima da redovno provjeravaju sadržaj ovih web stranica i uvjete zaštite osobnih podataka.