+ PROČITAJ VIŠE O RENIALU
ZNANSTVENO ISTRAŽIVANJE LIJEČNIČKOG TIMA
Poznato je da je „betulinska kiselina“ aktivna tvar iz kore breze, no da je tako učinkovita u prirodnom liječenju, pokazao je stručno-znanstveni rad prof.med. Simone Fulda, prof.dr.med. Klausa Michaela Debatina, iz Njemačke, i prof.dr.med. Guida Kroemera, iz Pariza.
Naime, ovaj liječnički tim dugo je istraživao utjecaj betulinske kiseline kod lječenja glioblastoma, najčešćeg tumora mozga, koji je okarakteriziran kao najagresivniji primarni moždani tumor. Unatoč složenim medicinskim terapijama kod ovog moždanog tumora, pacijentima ostaje kratko vrijeme preživljavanja, pa stoga nije čudno da i navedeni znanstveni rad ovog liječničkog tima pripada najvećem istraživanju u ovoj oblasti medicine.
Betulinska kiselina i njeni derivati od posebnog su interesa za terapiju karcinoma jer potiču apoptozu kancerogenih stanica. Betulinska kiselina je, osim poticaja procesa apoptoze pokazala i druge važne osobine, te je 1995. godine otkriven vrlo značajan učinak kod melanoma, ali i HIV-a.
*Japansko znanstveno istraživanje*
2007.g. japanski su znanstvenici dokazali snažno antitumorsko djelovanje Alfa-glukana (NMAlphaG). Naime, Alfa-glukan, kao prirodna tvar, snažno jača imunitet organizma, a poznato je da zdravlje čovjeka prvenstveno ovisi o samom imunitetu. Alfa-glukan je tvar koja je pronadjena u postupku fermentacije jabuke, te je i ovo znanstveno istraživanje i nama poslužilo kao jedan od temelja za stvaranje recepture Reniala. Terapija Alfa-glukanom je br.1 u preko 700 bolnica u Japanu.
Izvorni tekst o znanstvenom dokazivanju utjecaja Alfa-glukana na organizam:
Biosci Biotechnol Biochem. 2007 Sep;71(9):2124-9. Epub 2007 Sep 7.
Generation of antitumor active neutral medium-sized alpha-glycan in apple vinegar fermentation.
Abe K1, Kushibiki T, Matsue H, Furukawa K, Motomura S.
The physiologically active substances in apple vinegar have not yet been chemically characterized. We studied the biological functions of apple vinegar produced from crushed apples, and found that the constituent neutral medium-sized alpha-glycan (NMalphaG) acts as an antitumor agent against experimental mouse tumors. NMalphaG is a homoglycan composed of glucose having a molecular weight of about 10,000 and a branched structure bearing alpha (1-4,6) linkages. In this study, we clarified the origin of NMalphaG in apple vinegar by examination of its content in alcohol and acetic acid fermentation products sequentially. We found that NMalphaG appeared in acetic acid fermentation, but not in alcohol fermentation. Furthermore we investigated NMalphaG origin using acetic acid fermentation from alcohol fortifiied apple without alcohol fermentation and from raw material with varying amounts of pomace. The results indicate that NMalphaG originated in the apple fruit body and that its production requires both fermentation processes.
